Plaatselijk Belang Appelscha
Vereniging tot het behartigen van plaatselijke belangen in Appelscha

Hartveilig Appelscha

Sinds de uitvinding van de AED (Automatische Externe Defibrillator), als effectief reanimatie hulpmiddel voor Burgerhulpverleners bij hartfalen, zijn er veel plaatselijke initiatieven voor georganiseerde reanimatie hulpverlening. Plaatselijk Belang Appelscha heeft samen met initiatiefnemers en de ondernemersvereniging Appelscha een werkgroepje actief gemaakt. Het doel van deze werkgroep is het dorp te voorzien van voldoende AED’s en zoveel mogelijk dorpsgenoten te betrekken bij deze manier van burgerhulpverlening.

In Appelscha zijn nu 10 AED’s toegankelijk voor burgerhulpverlening en een kleine 100 vrijwilligers actief als Burgerhulpverlener.

De AED’s en Burgerhulpverleners zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem van HartslagNu, het oproepsysteem voor burgerhulpverlening, dat wordt aangestuurd door de centralisten van de 112-Meldkamer Ambulancedienst.

Opgeroepen reanimatie Burgerhulpverleners doen hun werk vrij anoniem en belangeloos. Dat deze hulpverleners hun ervaringen moeten kunnen delen is belangrijk, evenals de steun die deze vrijwilligers verdienen van hun omgeving. De Plaatselijk Belang werkgroep wil deze Burgerhulpverleners zoveel mogelijk ondersteunen. Dit wordt onder andere gedaan door bijeenkomsten voor deze doelgroep te organiseren. Naast oefenen in het reanimeren wordt er ook aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen en nazorg, tijdens deze bijeenkomsten.

Belangstellenden voor deze vorm van hulpverlening kunnen contact opnemen met de werkgroep door een email te sturen naar .

Voor vragen kan er rechtstreeks contact worden opgenomen met de werkgroepleden Bart Nijholt (0651605884)en Roelof Bult (0653318947).

Zie voor actuele ontwikkelingen ook de berichten op deze site van Plaatselijk Belang Appelscha.