Plaatselijk Belang Appelscha
Vereniging tot het behartigen van plaatselijke belangen in Appelscha

NAJAARSVERGADERING 2022

Herman Hoekstra bezocht onze najaarsvergadering. Het volgende zegt hij hierover: 

Het is een boeiende najaarsbijeenkomst geweest. We kregen informatie over de Bloeizone, een project om voor de komende jaren aandacht geven aan positief gezond worden en blijven. Zie de info bij het Plaatselijk Belang. Andre Ponger,opbouwwerker, hield een enthousiast betoog.

Een ‘Bloeizone’ is een gebied met

·         meer groen;

·         meer betrokkenheid bij elkaar;

·         waar je lekker kunt bewegen en ontspannen;

·         Waar je makkelijk ergens kunt komen, op je fiets of gebracht door een goede buur;

·         Waar je gezond kunt wonen;

·         Daarnaast kun je er gezond eten en financieel goed rondkomen;

 

Onderwerpen die niet zo eenvoudig te realiseren zijn. Dat is ook een te grote opdracht voor een werkgroep alleen. We moeten het met elkaar in Appelscha willen en doen. Het zal een traject zijn dat vele jaren omvat. Veranderen van je leefgewoontes is niet eenvoudig. Ook bij mij ging en gaat dat niet altijd van een leien dakje. Maar met elkaar moet het lukken. 

In een figuur:

Daarnaast is er een indrukwekkende inleiding gehouden over de mensen uit de Oekraïne, die hier wonen. In de hoop dat ze straks weer veilig terug kunnen keren naar hun vaders, echtgenoten en partners die zijn achtergebleven in het land. Om voor hun vrijheid te strijden.

Ook hebben we kennis kunnen maken met Lincoln Fanny Cisse, die met zijn medewerkers zal zorgen voor een goede veilige omgeving voor de AMV’s en de mensen in Appelscha.
Op deze avond hebben enkele aanwezigen de goede aandacht gekregen om hun opvattingen en meningen rustig te kunnen delen met elkaar. Met respect. Fantastisch!

Lincoln heeft laten weten dat hij heel veel energie in zijn werk wil steken. Zorgen voor een veilige en zorgeloze omgeving zoals we dat ook graag zien in onze gemeente. En waar we met elkaar in onze eigen gezinnen ook goed voor willen zorgen. We hebben er dus ervaring mee. Dat het spannend zal zijn, zeker. En om dat traject in goede banen te geleiden en te begeleiden is Lincoln elke dag aanspreekbaar. Ik heb begrepen dat er verdere berichten zullen volgen. Zie daarvoor berichten op de site van plaatselijk belang en onze gemeente.

(Nu de AMV’s niet komen, zal de heer Cisse uiteraard niet meer in functie zijn.)

NB:

Voor de mensen uit de Oekraïne is er warme kleding nodig. Mocht u gewend zijn om kleding gratis af te geven bij de Omrin winkel in Oosterwolde, dan nu een keer bij de werkgroep. Informatie te vinden via https://www.ooststellingwerf.nl/oekraine   

Ik zou Omrin willen uitdagen na te kijken of ze de gratis gekregen spullen misschien beschikbaar kunnen stellen aan de ontheemden en vluchtelingen in onze gemeente. Gewoon als eenmalige geste.

Abraham Lincoln, de 16e president van Amerika zei:

“Ik heb altijd ontdekt dat barmhartigheid rijkere vruchten draagt dan strikte gerechtigheid”

En ik wil afsluiten met een quote van een man, die ik erg waardeer: de Dalai Lama

“Ons voornaamste doel in dit leven is om anderen te helpen. En als je ze niet kunt helpen, doe ze dan tenminste geen pijn”.
“Wees waar mogelijk vriendelijk. Dat is altijd mogelijk”.

Hartelijke groet voor u allen,

Herman L. Hoekstra